Jak připravit karbanátky nastavené ovesnými vločkami | recept
Jak připravit karbanátky nastavené ovesnými vločkami | recept. Karbanátky nastavené kaší z ovesných vloček jsou dobrou volbou, když nemáme příliš velké množství masa. Vločky dodají karbanátkům lehkost, nadýchanost a velmi dobře přejímají chuť masa a koření. Chutnají dobře i studené a dají se dobře zmrazit do zásoby, pro pozdější použití. Vyzkoušejte karbanátky nastavené ovesnými vločkami, určitě vám zachutnají.
Co je potřeba
- 250 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
- 100 g ovesných vloček
- sůl
- malá cibule
- pepř
- majoránka
- česnek
- zelená petrželová nať
- 1 vejce
- Na obalení: hladká mouka, vejce, strouhanka
- tuk na smažení
Krok 1
Nejprve si připravíme hustou kaši z ovesných vloček. Vločky zalijeme studenou vodou a uvaříme je za stálého míchání na hustou kaši. Kaši necháme vystydnout.
Krok 2
Prochladlou ovesnou kaši dáme do misky, přidáme mleté maso, okořeníme jemně pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, petrželkou, pepřem a majoránkou. Osolíme, spojíme vejcem a popřípadě zahustíme strouhankou. Směs je trochu řidší, než na klasické karbanátky, ale nevadí, budeme je obalovat v trojobalu.
Krok 3
Připravíme si hladkou mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Navlhčenýma rukama ve studené vodě tvarujeme z připravené směsi karbanátky a ihned je obalujeme v trojobalu. Hmota je trochu řidší, ale jde to. Lepší je obalovat pomocí rukou, vidlička hmotu trhá.
Krok 4
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej nebo sádlo na smažení. Správnou teplotu pro vkládání karbanátků poznáme tak, že do horkého tuku vhodíme kousek trojobalu nebo strouhanku. Utvoří-li se okolo kousku množství malých bublinek, má tuk správnou teplotu a můžeme vkládat polotovar. Karbanátky smažíme z obou stran dozlatova. Dobrou chuť.