Jak udělat mandlové cukroví | recept
Jak udělat mandlové cukroví | recept. Mandle se používají v české kuchyni od pradávna. Studie dokazují, že mandle jsou velmi zdravé, protože oleje a další látky v nich obsažené dokáží výrazně snížit hladinu nebezpečného cholesterolu. Proto si upečte lahodné a voňavé mandlové cukroví, které se Vám lahodně rozplyne na jazyku.
Co je potřeba
350 g hladké mouky
250 g másla
150 g cukru
1 vejce
1 sáček vanilkového cukru
100 g mletých mandlí
Krok 1
Na vál prosejeme mouku.
Krok 2
Přidáme cukr, vejce, vanilkový cukr, změklé máslo a mleté mandle.
Krok 3
Vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a uložíme na 2 hodiny do ledničky.
Krok 4
Troubu si předehřejeme na 175°C. Vyválíme těsto a vykrajujeme různé tvary.
Krok 5
Pečeme v troubě dozlatova.
Cukroví můžeme pokapat, pocákat či ozdobit čokoládovou polevou a to třeba kombinovaně tak, že nejprve pocákáme bílou čokoládou, necháme ztuhnout a poté pocákáme tmavou čokoládou.