Jak připravit lasagne se špenátem a mletým masem | recept
Jak připravit lasagne se špenátem a mletým masem | recept. Pokrmy z těstovin jsou v kuchyni oblíbené. Příprava těstovinových jídel není složitá a je poměrně rychlá. Na výběr je mnoho druhů těstovin a stejně tak velké množství receptů na jejich přípravu. Těstoviny už nejsou jen přílohou k omáčkám, ale podávají se i jako hlavní jídlo. Recept na lasagne se špenátem je snadný, pokrm je sytý a dá se jíst i studený. Není to nic pro odpůrce špenátu, špenát je v jídle dominantní chutí. Pojďme si společně připravit vynikající lasagne se špenátem a mletým masem.
Co je potřeba
- lasagne
- mleté maso
- cibule
- olej
- česnek
- sůl
- pepř
- špenát
- mléko
- máslo
- hladká mouka
- muškátový oříšek
- vejce
- sýr na strouhání
Množství surovin se řídí podle připravovaného množství a vlastní chuti.
Krok 1
Ve vroucí osolené vodě si předvaříme lasagne. Použijeme dostatečně velkou nádobu a pláty předvařujeme po více kusech, dbáme přitom, aby se neslepily. Předvařené lasagne odkládáme prozatím stranou.
Krok 2
Na tuku zpěníme jemně pokrájenou cibuli a přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme a vše opečeme. Přidáme celá syrová vejce a důkladně zamícháme. Hotové maso odložíme také stranou.
Krok 3
Připravíme si bešamel. Do ½ litru mléka nastrouháme špetku muškátového oříšku, přidáme 50 g másla, 50 g hladké mouky a za stálého míchání na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Do částečně vychladlého bešamelu vešleháme 2 žloutky. Bešamel odložíme.
Krok 4
V dalším kroku si k lasagním připravíme špenát. Na pánvi s troškou tuku si pod pokličkou rozmrazíme buď listový nebo sekaný špenát. Dle vlastní chuti špenát dochutíme česnekem, solí a smetanou. Připravený špenát opět na chvíli odložíme stranou.
Krok 5
Vhodnou nádobu vymažeme tukem a položíme první vrstvu lasagní. Obložíme těstovinami i boky nádoby. Na tuto vrstvu rozetřeme masovou směs, posypeme strouhaným sýrem a položíme další vrstvu těstovin. Na těstoviny rozprostřeme špenát, poklademe další vrstvu lasagní a opět masovou směs. Takto pokračujeme až do úplného vypotřebování všech surovin. Navrch jako poslední vrstva přijde bešamel. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 15 až 20 minut při teplotě 200 °C.