Jak připravit kuře na žampionech | recept
Kuře na žampionech | recept. Kuřecí maso je v kuchyni oblíbené pro snadnou a rychlou přípravu, výbornou chuť a široké uplatnění. Nesmíme opomenout také jeho nutriční hodnoty. Oproti ostatním druhům masa má nižší energetickou hodnotu a obsah cholesterolu a tuku. Proto je oblíbené mezi zastánci zdravé výživy. Je také lehce stravitelné a dá se připravit snad na tisíc způsobů. Chutné jídlo z něj udělá i začátečník za pár minut.
Co je potřeba
- 800 g vykostěného kuřecího masa
- 250 g žampionů
- 2 cibule
- 1 lžíce pokrájeného póru
- 1 červená paprika
- hrst loupaných mandlí
- 1 kávová lžička citronové šťávy
- 3 lžíce vody nebo vývaru
- sůl
- pepř
- olej
- rýže na přílohu
Krok 1
Začneme přípravou surovin. Vykostíme kuře (kosti a kůži odložíme na polévku) a maso nakrájíme na kousky. Cibuli rozsekáme nadrobno, žampiony oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a pórek na kolečka. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky.
Krok 2
V hlubší pánvi na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme kuřecí maso, opečeme a až se zatáhne (zbělá), vložíme připravené mandle. Osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou, podlijeme vodou nebo vývarem z kostí a kůží. Dusíme pod pokličkou do poloměkka.
Krok 3
Nakonec přidáme žampiony, pórek a na proužky pokrájenou červenou papriku. Již bez pokličky, aby se vyvařila přebytečná voda, vaříme doměkka. Podáváme s rýží. Ať vám chutná.
Pokrm lze připravit i z kuřecích prsou, odpadne vykosťování kuřete.