Jak udělat brokolicovo-květákovou kaši | recept
Jak udělat brokolicovo-květákovou kaši | recept. Obojí stejnou měrou prospěšná zelenina plná minerálů, vitamínů a vláknin pro naše fyzické zdraví. Existuje mnoho způsobů, jak tyto zdravé produkty připravit a obohatit jimi zejména jarní a letní jídelníček o lehkou a hodnotnou stravu. Pokud neplánujeme smažení a zapékání, je příprava květáku a brokolice velmi snadná a rychlá. Uvařte si rychlý oběd, brokolicovo-květákovou kaši.
Co je potřeba
1 kus středně velké brokolice
několik růžiček květáku
1 stroužek česneku
sýr Almette nebo tavený sýr
kysaná smetana
zahušťovadlo jíška nebo Hraška
sůl, pepř
Krok 1
Omyjeme brokolici i květák, rozebereme na růžičky a dáme obojí vařit do osolené vody. Vaření by mělo být krátké, zelenina by se neměla rozpadat, ale měla by být vařená dokřupava, ovšem za předpokladu, že ji chceme jako přílohu. Pokud chceme brokolici nebo květák rozmixovat, musíme je uvařit doměkka, jinak nebude mít kaše hladkou jemnou konzistenci.
Krok 2
Z uvařené zeleniny odebereme několik kousků brokolice a květáku, kterou pak ozdobíme a obohatíme hotový pokrm. Nyní uvařenou brokolici rozmixujeme dohladka, zahustíme sýrem, kysanou smetanou a Hraškou, dochutíme česnekem, solí, pepřem nebo jiným dochucovadlem.
Krok 3
Další variantou může být, že tuto zeleninu uvaříme společně s několika oloupanými bramborami a společně mixujeme. Pak již nemusíme používat zahušťovadlo, brambory jej nahradí a obohatí pokrm jednak o další vitamíny i chutě. Podáváme jako samostatný oběd nebo večeři. Přeji vám dobrou chuť.