Jak upéct extra rychlou kakaovou bábovku | recept
Kakaová bábovka | recept. Pro milovníky čokoládové chuti nemůže být nic lahodnějšího k odpolední kávě, než je tato extra kakaová bábovka. Bábovku jsem pro zpestření chuti polila rumovou polevou, ale bohatě postačí posypat ji moučkovým cukrem. Kakaová bábovka je krásně vláčná a rozplývá se na jazyku, tak neváhejte a vyzkoušejte můj recept.
Co je potřeba
Ingredience na těsto:
- 250 g másla
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- 4 lžíce kakaa
- 200 g cukru krupice
- 1 hrnek mléka
Na rumovou polevu:
- hrst moučkového cukru
- trochu rumu a citronové štávy
Krok 1
V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme mléko, vmícháme cukr, kakao a přivedeme k varu. Při vaření důkladně mícháme, aby se mléko nesrazilo. Poté necháme vychladnout.
Krok 2
Do vychladlého ochuceného mléka vmícháme vejce a mouku s práškem do pečiva. Vejce dáváme celá, není třeba oddělovat žloutky od bílků.
Krok 3
Dobře promícháme a nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Zda je bábovka hotová, poznáme klasicky podle párátka nebo špejle. Pokud na ní ulpí zbytky těsta, je bábovka stále nedopečená.
Krok 4
Přichystáme si polevu z moučkového cukru, citronové šťávy a rumu. Hotovou bábovku po vychladnutí polijeme polevou nebo posypeme moučkovým cukrem. Kakaovou bábovku podáváme ke kávě nebo jako dezert. Přeji dobrou chuť!