Jak upéct rychlou a vláčnou tvarohovou bábovku | recept
Tato tvarohová bábovka je velmi rychlá a snadná. Zvládne ji i úplný začátečník. Bábovka vydrží dlouho vláčná a můžete ji vyzkoušet v různých variantách. Například do části těsta přidáme kakao, kávu nebo mleté oříšky. Do bábovkového těsta lze přidat i nalámanou čokoládu, rozinky, kompotované třešně apod. Fantazii se v kuchyni meze nekladou a ze základního receptu vytvoříte pokaždé jinou a chutnou bábovku.
Co je potřeba
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g krystalového cukru
- 200 g másla nebo Hery
- 4 vejce
- 250 g tvarohu (kostka, vaničkový tvaroh je moc řídký )
- 1 prášek do pečiva
- forma na bábovku o obsahu 2 litry
- tuk na vymazání formy
- kokos nebo strouhanka na vysypání formy
Krok 1
Pusťme se do přípravy jednoduchého těsta. Máslo, čtyři žloutky a cukr utřeme, přidáme tvaroh a suroviny na bábovku pořádně rozmícháme.
Krok 2
Smícháme mouku s práškem, přidáme do misky s utřenou směsí a řádně zamícháme.
Krok 3
Ušleháme tuhý sníh ze čtyř vaječných bílků a opatrně jej vmícháme do připraveného těsta na tvarohovou bábovku. Sníh z bílků zajistí nadýchanost domácího moučníku.
Krok 4
Vymazanou a vysypanou formu na bábovku naplníme těstem. Pečeme v troubě při 170 °C, přibližně 45 minut. Kontrolu pečení tvarohové bábovky provádíme tradičně, tedy vpichem špejle. Pokud zůstane suchá, je tvarohová bábovka hotová.
Krok 5
Bábovku vytáhneme z trouby, necháme chvíli vychladnout a vyklopíme. Jde to snadno.