Jak udělat francouzské brambory | recept
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
30 minut a více
Jak udělat francouzské brambory | recept. Recept na pravé francouzské brambory. Nenáročný pokrm na přípravu, šetří naše peněženky. Francouzské brambory podle receptu níže.
Co je potřeba
1 kg brambor
1 vejce
tuk nebo olej
trocha mléka
kousek uzeniny
1 cibule
strouhaný sýr
sůl
pepř
Krok 1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme.
Krok 2
Nakrájíme je na plátky, které klademe do vymazané zapékací mísy ve vrstvách střídavě s uzeninou nakrájenou na kousky a cibulí.
Krok 3
Každou vrstvu brambor pokapeme olejem a osolíme. Povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme péci do trouby.
Krok 4
Po 10 minutách brambory zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce se špetkou pepře a dáme znovu péci dorůžova.
Krok 5
Francouzské brambory podáváme s kyselou okurkou.