jaktak.cz

Jak udělat moravského vrabce | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat moravského vrabce | recept. Recept na moravského vrabce. Moravský vrabec, to je pečené masíčko pro mlsné jazýčky. Pro přípravu moravského vrabce budete potřebovat 600 g vepřové plece nebo krkovičky.

Co je potřeba

600 g vepřové plece nebo krkovičky
sůl
lžička drceného kmínu
3 až 4 stroužky česneku
středně velká cibule

Krok 1

Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme a posypeme kmínem a tenkými plátky česneku.

Krok 2

Promícháme a necháme odležet 6 hodin.

Krok 3

Maso dáme do pekáče, zrpudka zapečeme, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou pečeme asi hodinu.

Krok 4

Moravského vrabce podáváme s bramborovým knedlíkem nebo chlupatými knedlíky a dušeným kysaným nebo čerstvým zelím.

Vyzkoušejte i mé další tradiční recepty z vepřového masa.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-moravskeho-vrabce-recept.html