Jak udělat moravského vrabce | recept
Jak udělat moravského vrabce | recept. Recept na moravského vrabce. Moravský vrabec, to je pečené masíčko pro mlsné jazýčky. Pro přípravu moravského vrabce budete potřebovat 600 g vepřové plece nebo krkovičky.
Co je potřeba
600 g vepřové plece nebo krkovičky
sůl
lžička drceného kmínu
3 až 4 stroužky česneku
středně velká cibule
Krok 1
Maso nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme a posypeme kmínem a tenkými plátky česneku.
Krok 2
Promícháme a necháme odležet 6 hodin.
Krok 3
Maso dáme do pekáče, zrpudka zapečeme, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou pečeme asi hodinu.
Krok 4
Moravského vrabce podáváme s bramborovým knedlíkem nebo chlupatými knedlíky a dušeným kysaným nebo čerstvým zelím.
Vyzkoušejte i mé další tradiční recepty z vepřového masa.