Jak udělat salát z červené řepy | recept
Jak udělat salát z červené řepy | recept. Červená řepa a salát z červené řepy? Salát z červené řepy může být významnou přílohou k pečenému masu, minutkám i jinému využití vzhledem k jeho kvalitám pro zdraví člověka. Pokud sledujete kalorie ve skladbě jídla, může salát z červené řepy nahradit hlavní jídlo. Řepa je také zásadní ingrediencí pro přípravu boršče, který si získává v našich podmínkách stále větší oblibu. Salát z červené řepy je jednoduchý a může se dělat na mnoho způsobů. Připravte si podle receptu chutný salát z červené řepy. Je jednoduchý a zdravý.
Co je potřeba
Na přípravu salátu z červené řepy:
- 3 ks červené řepy nevařené
- kelímek zakysané smetany
- menší cibule
- plátkový sýr
- 1/2 citron
- sůl
- lžička cukru
Krok 1
Čím přípravu salátu z červené řepy začít? Bulvy červené řepy nejprve oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Použijeme řepu syrovou, abychom zachovali všechny vitamíny a hodnoty, které v sobě tato skvělá kořenová zelenina skrývá.
Krok 2
Do salátu z červené řepy použijeme také cibuli. Cibuli proto oloupeme a nakrájíme najemno. Dále vymačkáme šťávu z poloviny citrónu. Připravíme si plátkový sýr a nakrájíme ho na nudle, anebo sýr vcelku nakrájíme na kostičky.
Krok 3
Suroviny pro salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou, přidáme ještě trochu cukru a soli a je hotovo. Je to vše rychlé a jednoduché. Jediná pracnější záležitost je oloupání bulvy řepy a strouhání, kdy je pracovní deska trochu potřísněná od barviva řepy. Pokud strouháte červenou řepu na robotu, tak si ušetříte nepořádek.
Krok 4
Jiná varianta receptu na salát z červené řepy je: nastrouháme červenou řepu na jemném struhadle, přidáme jemně nastrouhaná jablka, křen podle požadavku na ostrost pokrmu a vše smícháme s majonézou. Takto připravený salát z červené řepy je vynikající příloha k masu, salát z řepy výborně chutná i k pečivu.