Jak upéct kuřecí roládu s jarní nádivkou | recept
Recept na kuřecí roládu s jarní nádivkou. Masová roláda je vynikající jídlo a zároveň nekonečná inspirace profesionálních kuchařů i hospodyň v domácnostech. Na roládu se může použít jakékoliv maso nevyjímaje drůbežího, i náplň se může přizpůsobit chuťovým představám strávníků. Kuřecí roláda s jarní nádivkou je také skvělou pochoutkou, zvlášť když ji obohatíme mladými kopřivami místo petrželky. Inspirujte se tímto jednoduchým receptem.
Co je potřeba
- kuřecí maso
- hrnek mléka
- 5 vajec
- 6 rohlíků
- nasekané kopřivy
- bylinky – bazalka, máta muškátový květ sůl, pepř
Krok 1
Připravíme si nádivku – rohlíky nakrájíme na kostičky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem a nalijeme na rozkrájené rohlíky, aby se nasákly. Přidáme několik plátků másla a podle chuti osolíme.
Krok 2
Bylinky a kopřivy nasekáme na drobno, kopřivy je dobré nejprve spařit vodou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme i s bylinkami do nádivky. Můžeme přidat také trochu muškátového květu nebo muškátového oříšku.
Krok 3
Kuře zbavíme kůže, odkostíme, dáváme pozor, abychom maso příliš neprořezali. Maso rozklepeme na tenčí plát, osolíme, opeříme a naneseme jarní nádivku a stočíme v roládu. Omotáme ji nití anebo zpevníme jehličkami a pečeme na másle v rozehřáté troubě asi tak jednu hodinu. Kuřecí roláda s jarní nádivkou je hotová. Dobrou chuť!