Jak udělat sekanou z krůtího masa | recept
Jak udělat sekanou z krůtího masa | recept. Dozlatova upečená domácí sekaná z mletého masa je stále oblíbenou klasikou a bez nadsázky můžeme říct, že je recept na ni často i rodinným stříbrem. Dobrou domácí sekanou jen málokdo pohrdne. A nemusí být jen z vepřového a hovězího masa, má různé varianty. Nabízíme vám recept na výbornou krůtí domácí sekanou. Vyzkoušejte ji, bezpochyby vám bude chutnat.
Co je potřeba
- 500 g krůtího masa
- 2 namočené rohlíky
- celé vejce
- menší cibule
- čerstvé bylinky
- 1 lžíce brusinek (mohou být i sušené)
- sůl
- muškátový květ
Krok 1
Krůtí maso, nejlépe prsa, nakrájíme na kousky a umeleme. Přidáme vejce, rohlíky rozmočené v mléce nebo vodě, nadrobno nakrájenou cibulku, osolíme, případně podle chuti opepříme. Dále směs můžeme ochutit muškátovým květem a nasekanými bylinkami. Přimícháme lžičku brusinek, mohou být i sušené. Nezapomeneme přilít vodu, která pomůže směs spojit tak, aby hmota byla kompaktní. Nesmíme to však s vodou přehnat, sekaná by byla příliš řídká a neudržela by tvar. Pokud se to stane, můžeme to napravit přidáním trochou strouhanky.
Krok 2
Dobře zpracovanou masovou směs přeneseme na vymaštěný plech a pomocí ruky namočené ve studené vodě ji upravíme dohladka a do tvaru sekané.
Krok 3
Sekanou z krůtího masa dáme do vyhřáté trouby. Brzy po zapečení podle potřeby podlijeme ještě vodou a pečeme ji asi 50 minut. Hotová sekaná by měla mít nazlátlou barvu. Dobrou chuť!