Jak udělat tatarák z brambor | recept
Jak udělat tatarák z brambor | recept. Tatarák z brambor? Rychlá večeře, vhodná i pro vegetariány. Tatarák z brambor se sice nevyrovná klasickému masovému tataráku, přesto na topinkách nebo opečeném chlebu chutná výtečně. Vyzkoušejte tento recept na tatarák z brambor původem z knihy Máme rádi brambory od Ministerstva zemědělství. Na závěr pak k tataráku z brambor tip od kuchaře Jirky Babicy.
Co je potřeba
Na 4 porce:
4 velké uvařené brambory
4 polévkové lžíce oleje
stejné množství ostrého kečupu
1 polévkovou lžíci sójové omáčky
1 velkou cibuli
český česnek
pepř, sladkou papriku a sůl na dochucení
8 krajíců opečeného chleba
Krok 1
Na tatarák z brambor si nejprve přichystáme brambory. Jakmile budou brambory uvařené (nejlépe uvařit ve slupce), nechte je vychladnout. Poté je na struhadle nastrouhejte najemno.
Krok 2
K nastrouhaným bramborům přidejte (nejlépe v míse) olej, sůl, kečup, koření a vypracujte tatarák z brambor.
Krok 3
Tatarák z brambor je hotový, podáváme jej na opečeném rozkrojeném chlebu. Dobrou chuť!
Jirka Babica dává do tataráku z brambor ještě česnek a 2 lžíce worcesteru a chilli koření. Vyzkoušejte i tento recept na tatarák z brambor.
Na bramborový tatarák se nejlépe hodí brambory na salát - varný typ A.