jaktak.cz

Jak udělat křenovou pomazánku s tvarohem | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Křenová pomazánka z tvarohu a strouhaného křenu | recept. Křenová pomazánka je vhodná na jednohubky nebo chlebíčky, bohatě poslouží na snídani. V tomto receptu na křenovou pomazánku hrají svou roli měkký tučný tvaroh a strouhaný křen, recept pochází od šéfkuchaře Pražského kulinárního studia Dalibora Navrátila. Vyzkoušejte přípravu této lahodné pomazánky i vy. Křen zde není tak pálivý, vynikne jeho chuť a vůně.

Co je potřeba

250 g měkkého tučného tvarohu

1 lžíce čerstvého strouhaného křenu

1 bílá cibulka

snítka pažitky

sůl

špetka moučkového cukru

olivový olej

Krok 1

Pro přípravu křenové pomazánky si přichystejte tyto suroviny : 250 g měkkého tučného tvarohu, dále bude zapotřebí 1 lžíce čerstvého strouhaného křenu, 1 bílá cibulka, snítka pažitky, sůl, může být navíc i špetka moučkového cukru a olivový olej.

Krok 2

Křen nastrouhejte najemno, stačí 1 polévková lžíce. Nakrájejte nadrobno cibuli a nasekejte pažitku. Přichystejte si pánev, cibuli smažte, až zesklovatí, pak na krátkou chvíli přidejte i nastrouhaný křen. Ale pozor, opravdu jen na 30 vteřin. Díky tomu křen nebude tak pálivý, zvýrazní se ale jeho chuť a aroma.

Krok 3

Teď přichází na řadu měkký tvaroh a pažitka. Suroviny smícháme s vychlazeným křenem a cibulí, dochutíme solí, špetkou cukru a trošičkou olivového oleje. Výtečná křenová pomazánka na tvarohovém základu je hotová a můžete ji servírovat. Dobrou chuť!


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-krenovou-pomazanku-s-tvarohem-recept.html