Jak upéct měkké marokánky | recept
Jak upéct měkké marokánky | recept. Marokánky, jak už název napovídá, dorazily na naše sváteční stoly z arabského světa, ale brzy se staly oblíbeným vánočním cukrovím. Naše marokánky s kandovaným ovocem jsou hned měkké a velmi jednoduché na výrobu. Recept na marokánky krok za krokem čtěte níže.
Co je potřeba
Suroviny na marokánky (cca 60 ks):
- 1,5 dl mléka
- 10 dkg másla
- 15 dkg cukru
- 5 dkg medu
- 25 dkg směs loupaných mandlí a ořechů
- 25 dkg směs kandovaného ovoce a rozinek
- 8 dkg hladké mouky
Krok 1
Marokánky – jak začít?
Směs kandovaného ovoce a rozinek nakrájíme nadrobno, přidáme nasekané ořechy a mandle a dobře promícháme. Mléko, cukr, máslo a med přivedeme do varu, přidáme směs ořechů a ovoce a sundáme z ohně. Úplně nakonec vmícháme po částech mouku a dáváme si pozor, aby se nám nevytvořily hrudky.
Krok 2
Tři velké plechy marokánek
Mezitím rozpálíme troubu na 150 °C a vyložíme plechy pečicím papírem. Z uvedené dávky vznikne asi 60 kousků marokánek, takže doporučuji připravit si tři velké plechy. Těsto nabíráme lžící a tvoříme z něj malé placičky, mezi kterými necháváme mírné rozestupy.
Krok 3
Pečení marokánek
Pečeme asi 12 minut dozlatova. Plech s marokánkami poté vyndáme z trouby, necháme trochu zchladnout a hotové marokánky oddělujeme od pečicího papíru nejlépe dlouhým plochým nožem. Po úplném vychladnutí uložíme do krabice vystlané alobalem.
Krok 4
Gratuluji, marokánky jsou hotové. Dobrou chuť!
Hotové marokánky můžeme jednou stranou namočit do rozehřáté čokolády. Kdo má rád, může je na závěr posypat kokosem.