Jak upéct vánoční cukroví pro psy | recepty
Vánoční cukroví pro psy – recepty. Domácí vánoční cukroví pro psy je hitem letošních Vánoc. Místo nezdravého uždibování z prostřeného stolu nabídněte svému pejskovi chutné a vyvážené cukroví podle našich osvědčených receptů.
Co je potřeba
Suroviny dle receptů na cukroví pro psy níže
Krok 1
Zeleninové kytičky
- 250 gramů nadrobno nakrájené zeleniny (mrkev, brokolice a kousek petržele)
- 4 lžíce oleje (rybí, lněný apod.)
- 3 lžíce vody
- 270 g celozrnné mouky
- 3 lžíce vody
- lžíce pokrájených čerstvých bylinek (nemusí být)
Smíchejte jemně nakrájenou popř. nastrouhanou zeleninu spolu s vodou, olejem a bylinkami, poté přidejte mouku a vypracujte hladké těsto. Vál posypejte trochou celozrnné mouky a z těsta vyválejte asi 1 cm silný plát. Z těsta vykrájejte tvořítkem kytičky a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180 °C asi 12-15 minut. Vychladlé cukroví skladujte v lednici, kde vydrží 2-3 týdny.
Krok 2
Játrové čtverečky
- 350 gramů kuřecích jater
- 350 gramů ovesných vloček
- 4 lžíce oleje (rybí, lněný apod.)
Všechny suroviny vložte do mixéru a rozmixujte do hladka. Hmotu pak vylijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Pečte v troubě rozpálené na teplotu 200 °C asi 20 minut. Ještě teplé nakrájejte na čtverečky. Skladujte v lednici – vydží asi tak týden, nebo můžete zamrazit.
Krok 3
Ovesné medové kuličky
- 50 gramů nastrouhané mrkve
- 50 gramů jemně nakrájené brokolice
- 2 hrnky ovesných vloček
- 3 lžíce oleje
- 4 lžíce vody
- 1 lžíce tekutého medu
- 2-3 lžíce tvarohu
Všechny suroviny smíchejte – tvaroh a vodu přidávejte po částech, těsto nesmí být příliš tekuté, jinak z něj nebude možné tvarovat kuličky. Dejte na půl hodiny odležet do lednice. Z těsta vytvořte kuličky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180 °C asi 10 minut. Cukroví vydrží v uzavřené nádobě bez problémů měsíc.
Krok 4
Sardinkové sušenky
- 1 malá vanička sardinek ve vlastní šťávě
- půl hrnku rýžové mouky
- půl hrnku ovesných vloček
- 6 lžic vody
Sardinky i s nálevem nalijte do mixéru a rozmixujte. Smíchejte se zbytkem ingrediencí a vytvořte tužší těsto. Vyklopte na vál posypaný celozrnnou moukou a vyválejte asi 1 cm silný plát. Z těsta vykrajujte různé tvary sušenek a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte zhruba hodinku oschnout. Mezitím rozpalte troubu na 200 °C a sušenky pečte asi 20 minut dozlatova. Hotové sušenky vydrží v lednici 2-3 týdny.