Jak upéct bramborovou pizzu | recept
Jak upéct bramborovou pizzu | recept. Pizza je dnes již obvyklé jídlo, které vám firmy třeba dovezou až do domu nebo na pracoviště. Ovšem pizza je také jídlo, které někomu nesedí proto, že je to úplně obyčejné těsto a na něm jen zelenina, sýr, salám a podobně. Proto vám dnes ukážeme, jak připravit bramborovou pizzu, která je možná i příjemnější k jídlu.
Co je potřeba
CO JE POTŘEBA
1 kg brambor
1 vejce
sůl,
0,5 kg dětské krupičky
Na oblohu:
300 g strouhaného sýra
150 g šunky
2 x sladká smetana
sůl
Krok 1
1. Brambory uvaříme ve slupce a po uvaření oloupeme, necháme zcela vychladnout.
2. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, můžeme i rozmačkat na mačkadle. Do hmoty přidáme vejce, sůl a krupičku.
3. Těsto dobře propracujeme. Pokud se zdá těsto řídké, lze přidat ještě krupičku.
4. Vymažeme plech olejem, na to rozprostřeme těsto tak, aby z něho byla pravidelná placka.
5. V míse smícháme dohromady sýr, šunku, sladkou smetanu a podle chuti sůl.
6. Směs vylijeme na bramborové těsto a dáme do vyhřáté trouby. Na vrch lze pizzu ozdobit a tak i vylepšit. Tady se fantazii meze nekladou, takže zde může být různá zelenina, můžeme použít i ovoce a podobně.
7. Pečeme asi 15 až 20 minut při teplotě 180° až 200°C.
8. Po upečení necháme alespoň trochu vychladnout, protože v horkém stavu se pizza rozpadá.