Jak uvařit ptáčky ze zelí podle dělenky LK - zvířátka
Složitost:
Mírný
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
30 minut a více
Chutný recept i pro náročnější strávníky. Díky zelí je lépe stravitelnější a zdravější.
Co je potřeba
1 hlávka zelí
6 vajec
6 cibulí
2 červené a zelené papriky
30 dkg uzeniny
1 nízkotučný sýr koření dle chuti
1 plátkový sýr 30%
trochu olivového oleje
Krok 1
Zelí dáme do vařící osolené vody a postupně oddělíme změklé listy. Na oleji si orestujeme cibuli, papriky a uzeninu.
Krok 2
Přidáme vejce, uděláme míchanici, kterou zjemníme taveným sýrem a okořeníme dle chuti. Do každého listu dáme lžičku směsi a zabalíme.
Krok 3
Klademe do kastrolu na dušení v troubě. Po vydušení poklademe plátkovým sýrem, ještě vrátíme do trouby, aby se roztekl po ptáčcích.