Jak udělat broskve zapečené se skořicí | recept
Jak udělat broskve zapečené se skořicí | recept. Recept na zapečené broskve se skořicí. Zapečené broskve se skořicí jsou výbornou a netradiční delikatesou, vhodnou i jako dezert po svátečním obědě. Místo broskví lze navíc použít meruňky nebo nektarinky, broskve jsou ale pro tuto lahůdku nejlepší.
Co je potřeba
Pro 6 osob:
6 broskví
50 g mandlí, nasucho opražených
100 g pistácií
1 žloutek
1 lžička mleté skořice
200 ml vína červeného
1 svitek skořice
zakysaná smetana k podávání
Krok 1
Broskve přepulíme a vyndáme pecku.
Krok 2
Mandle a pistácie rozmixujeme, přidáme cukr, skořici, žloutek a smícháme. Poté naplníme půlky broskví směsí.
Krok 3
Víno přelijeme do misky, přidáme svitek skořice a krátce povaříme. Skořici vyndáme.
Krok 4
Broskve naskládáme do zapékací mísy, zalijeme vínem a dáme na 20 minut zapéct do trouby předehřáté na 180°C.
Krok 5
Podáváme se zakysanou smetanou.