Jak připravit kuřecí maso v bylinkovém jogurtu | rady
Jak připravit kuřecí maso v bylinkovém jogurtu | rady. Díky tomuto jednoduchému receptu budete mít alternativu k velmi mastným marinádám, které se pro nakládání masa používají běžně. Chuťově jde o delikatesu, jejíž příprava přitom zabere jen pár minut. Prsa v bylinkovém jogurtu by neměla chybět mezi vašimi oblíbenými kuřecími recepty.
Co je potřeba
• 300 g kuřecích prsou
• 250 ml jogurtu
• lžička tymiánu
• sůl
• olej
Krok 1
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a jemně je naklepejte prsty. Nikdy nepoužívejte paličku na maso!
Krok 2
Maso na pár místech trochu nařízněte.
Krok 3
Připravte si bylinkový jogurt. V misce smíchejte bílý jogurt, lžičku tymiánu a sůl. Podle chuti můžete přidat i několik kapek šťávy z citrónu (ne z citrónky).
Krok 4
Pak maso ve směsi pořádně obalte.
Krok 5
Dejte rozpalovat pánev s olejem a maso osmažte.
Krok 6
Ideální přílohou je salát, nebo také vařené brambory, případné i čerstvé pečivo.