Jak připravit lososa s citrónem a koprem podle Pohlreicha | recept
Jak připravit lososa s citrónem a koprem podle Pohlreicha | recept. Co recept na lososa, to mnohdy perla. Podle receptu na lososa od Pohlreicha (Šéf na grilu) budete potřebovat pro 4 lidi 1,2 kg lososa, filet z lososa se upeče na grilu kůží dolů na improvizovaném pekáčku z alobalu. Poté lososa Zdeněk Pohlreich dochucuje marinádou z másla a česneku, citrónem a bylinkami.
Co je potřeba
1,17 kg lososa (může být filet z lososa)
špetka čerstvě mletého pepře
špetka hrubé soli
třetina svazku čerstvého kopru (část kopru nakrájeného a část ve snítkách)
citrón nakrájený na plátky
třetina stroužku česneku
27 g rozpuštěného másla
papírový karton a alobal
Krok 1
Rozehřejte gril k nepřímému grilování, v případě grilu na dřevěné uhlí umístěte doprostřed grilu nádobu na odkapávání.
Krok 2
Z kartonu vyřízněte obdélník stejně dlouhý, ale o něco užší, než je losos. Lesklou stranou alobalu karton omotejte.
Krok 3
Lososa očistěte, zbavte žáber a ploutví, lososa omyjte zvenčí i zevnitř studenou vodou a důkladně osušte.
Krok 4
Z každé strany udělejte nože do kůže lososa 4 – 5 zářezů. Lososa zevnitř osolte, opepřete a naplňte půlkou plátků z citrónu a snítek z kopru. Druhou půlku citrónu a kopru umístěte do zářezů.
Krok 5
Kopr a česnek přidejte do rozpuštěného másla a touto směsí potřete lososa z obou stran, osolte ji a opepřete. Lososa položte na „alobalový karton“.
Krok 6
Nakonec lososa potřete bylinkovým máslem a položte ho na střed roštu mimo přímý oheň, gril zakryjte víkem.
Krok 7
Lososa grilujte necelou hodinu, průběžně potírejte bylinkovým máslem.