Jak upéct vánoční dia cukroví | recepty
Chutných receptů na dia cukroví není nikdy dost. Přináší vám proto tři stoprocentě chutné a vyzkoušené dia recepty na vánoční cukroví. Na své si přijdou začínající i pokročilé kuchařky. Stačí si jen vybrat.
Co je potřeba
dia sladidlo
Krok 1
Skořicové dia rohlíčky 120 g hladké mouky 50 g práškového sladidla Clara 125 g hery ½ balíčku prášku do pečiva 5 lžic strouhaných vlašských ořechů Na obalení: práškové sladidlo mletá skořice Ze všech surovin důkladně vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na hodinu do lednice. Odleželé těsto vyválíme na 5mm silný plát a vykrajujeme rohlíčky nebo měsíčky, které rovnáme na plech potažený pečícím papírem nebo alobalem. Pečeme v troubě rozpálené na 180°C asi 7 minut. Ještě horké rohlíčky obalujeme ve směsi práškového sladidla a cukru.
Krok 2
Rychlé tvarohové dia cukroví 250 g hery 250 g polotučného tvarohu 250 g hladké mouky Na ozdobení: dia čokoládová poleva Z tvarohu, hery a mouky vypracujeme tužší těsto. To ihned na pomoučeném válu rozválíme na plát silný asi 4 mm. Z těsta vykrajujeme různé tvary a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. V troubě rozpálené na 180°C pečeme dorůžova. Trvá to asi 4-6 minut podle typu trouby. Vychladlé zdobíme dia polevou. Tohle cukroví můžeme péct až těsně před Vánoci, protože se dá ihned jíst.
Krok 3
Dia soudečky s marmeládou 140 g hladké mouky 100 g másla 50 g mletých vlašských ořechů 50 g sladidla Clara 1 lžíce oleje Na ozdobení: dia marmeláda Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na 30 minut do lednice. Z odleželého těsta tvoříme v pomoučených rukách kuličky, do kterých malíčkem vytlačíme důlek. Těsto vystačí asi na 35 kusů. Soudečky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 15 minut v troubě rozpálené na 180 °C. Na zkoušku je dobré jeden soudeček rozkrojit. Ihned uvidíte, jestli je hotový nebo ne. Vychladlé soudečky plníme dia marmeládou.