Jak udělat šašlik | recept na špíz
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
30 minut a více
Jak udělat šašlik | recept na špíz. Grilování je tady. Šašlik je marinované maso grilované na špízu. Oblíbený je šašlik zejména v zemích bývalého Sovětského svazu. Šašlik je výborná specialita, až se sami budete divit. A tady je tradiční recept.
Co je potřeba
4 porce:
375 g skopového libového masa
stroužek česneku
100 g slaniny
3 – 4 cibule
2 papriky - červená, zelená
2 lžíce oleje
sůl
kari
worcesterskou omáčku
Krok 1
Skopové potřeme stroužkem česneku a nakrájíme na prst silné kousky. Slaninu nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a papriku na malé kousky.
Krok 2
Na špízy napíchneme střídavě maso, cibuli a papriku a slaninu. Potřeme po obou stranách olejem.
Krok 3
Posypeme solí a pokapeme omáčkou a dochutíme kari.