Jak připravit kančí hřbet na houbách | recept
Jak připravit kančí hřbet na houbách | recept. Dopřejme si zvěřinové hody i doma. Tentokrát si připravíme chutné kančí maso, zvolíme kančí hřbet na houbách. Postupujte podle následujícího receptu.
Co je potřeba
700 g kančího hřbetu s kostí
20 g slaniny
40 g tuku Hera
20 g másla
200 g čerstvých hub
2 velké cibule
1 lžíce hladké mouky
celý pepř
lžíce rajčatového protlaku
kmín a sůl
Krok 1
Cibuli oloupeme a orestujeme na tuku dozlatova. Kančí maso zbavené přebytečného tuku spojíme se slaninou a osolíme. Kančí maso položíme na pánev s cibulkou a zlehka opečeme po všech stranách. Maso podusíme.
Krok 2
Přidáme rajčatový protlak a koření a pod pokličkou dusíme v troubě. Nezapomínáme pravidelně podlévat.
Krok 3
Kančí maso vytáhneme z trouby a šťávu vydusíme do tuku. Poprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou vodou. Omáčku prolisujeme.
Krok 4
Mezitím si připravíme houby. Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. Podusíme na másle. Maso nakrájíme na porce a podusíme.
Ideální podávat s houskovým knedlíkem nebo jako přílohu zvolíme brambory.