Jak připravit jelení kotlíkový guláš | recept
Jelení kotlíkový guláš | recept. Jelení maso je výživné a poměrně lehce stravitelné. Zkuste si jej upravit i vy. Tento recept na jelení kotlíkový guláš ocení zejména ti z vás, kteří na guláše nedají dopustit. A co teprve guláš ze zvěřiny!
Co je potřeba
- 1,2 kg jeleního masa
- 1 kg cibule
- 500 g vepřového sádla
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 2 petržele
- 4 rajčata
- 2 papriky
- sklenice sterilovaného leča
- 500 g brambor (z toho 3 syrové na zahuštění)
- houby
- 300 ml červeného vína
- mletá paprika, kmín, česnek, majoránka, sůl, pepř
Krok 1
Jelení maso nejprve očistíme, zbavíme případných blan a nakrájíme na větší kousky. Připravíme si cibuli a česnek, oloupeme je a nakrájíme. Nakrájíme také zeleninu.
Krok 2
Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli, česnek, zeleninu, přidáme kmín. Vložíme maso, posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou a sledujeme, dokud maso nezměkne. Přidáme kostky brambor, rajčata, papriku a lečo, podlijeme vínem a vaříme spolu s bylinkami.
Krok 3
Dochutíme podle vlastní chuti. Můžeme podávat tak s chlebem. Dobrou chuť!
Podívejte se také, jak zahustit guláš bez mouky