jaktak.cz

Jak udělat vepřové rizoto | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat vepřové rizoto | recept. Vepřové rizoto - to je tradiční jídlo, o které není snad v každé restauraci nouze. Pokud si s receptem na přípravu vepřového rizota nevíte rady či si nejste jisti, tady je můj recept. Jako obměnu můžete použít jiné maso, známé je též kuřecí rizoto.

Co je potřeba

2 lžíce oleje
cibule
300 – 400 g vepřového masa
sůl
mletý pepř
150 g žampionů
červená paprika
2 menší rajčata
100 ml bílého vína
300 – 400 g dušené rýže
petrželka

Krok 1

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme. Doplníme nakrájenou paprikou, rajčaty, osolíme, opepříme a dusíme.

Krok 2

Vmícháme plátky žampionů, podlijeme vínem, a když se alkohol vydusí, přidáme dušenou rýži.

Krok 3

Rizoto podle chuti přisolíme, prohřejeme.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-veprove-rizoto-recept.html