Jak udělat vepřové rizoto | recept
Složitost:
Velmi lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
30 minut a více
Jak udělat vepřové rizoto | recept. Vepřové rizoto - to je tradiční jídlo, o které není snad v každé restauraci nouze. Pokud si s receptem na přípravu vepřového rizota nevíte rady či si nejste jisti, tady je můj recept. Jako obměnu můžete použít jiné maso, známé je též kuřecí rizoto.
Co je potřeba
2 lžíce oleje
cibule
300 – 400 g vepřového masa
sůl
mletý pepř
150 g žampionů
červená paprika
2 menší rajčata
100 ml bílého vína
300 – 400 g dušené rýže
petrželka
Krok 1
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme. Doplníme nakrájenou paprikou, rajčaty, osolíme, opepříme a dusíme.
Krok 2
Vmícháme plátky žampionů, podlijeme vínem, a když se alkohol vydusí, přidáme dušenou rýži.
Krok 3
Rizoto podle chuti přisolíme, prohřejeme.