jaktak.cz

Jak udělat hermelín v pivním těstíčku | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat hermelín v pivním těstíčku | recept. Plněný hermelín recept - recept na plněný hermelín v pivním těstíčku. Tuto "hermelínovou" specialitu si oblíbíte. Plněný hermelín v pivním těstíčku se stává kulinářských hitem. Pivo, šunka, žampiony, trochu oříšků a brusinek na dotvoření chuti. Zdá se vám tato kombinace šílená? Chuť plněného hermelínu v pivním těstíčku vás přesvědčí.

Co je potřeba

Pro 4 osoby:
4 hermelíny
100 g čerstvých žampionů
malá cibule
100 g šunky
lžíce másla
3 lžíce brusinek
vejce
50 ml světlého piva
3 lžíce hladké mouky
špetku strouhaného muškátového oříšku
4 lžíce strouhanky
150 ml neslazeného kondenzovaného mléka
sůl
olej na smažení

Krok 1

Hermelíny rozkrojíme, vnitřky vydlabeme a dáme stranou. Žampiony, cibuli a šunku nakrájíme.

Krok 2

Na másle zpěníme cibulku, přidáme šunku s žampiony. Odstavíme a vmícháme dvě lžíce brusinek a necháme vychladnout.

Krok 3

Polovinu vydlabaných hermelínů naplníme připravenou směsí, přiklopíme a přitiskneme k sobě.

Krok 4

Vejce, pivo a mouku rozšleháme na husté těstíčko, které ochutíme oříškem. V pánvi rozpálíme olej a plněné hermelíny osmažíme.

Krok 5

Vydlabané vnitřky sýrů dáme do kastrůlku, přilijeme mléko a při nízké teplotě je rozpustíme. Přidáme brusinky a omáčku případně dosolíme.

Krok 6

Plněné hermelíny přelijeme a podáváme s bramborovými hranolkami nebo americkými brambory.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-hermelin-v-pivnim-testicku-recept.html