jaktak.cz

Jak udělat jihočeská povidla | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat jihočeská povidla | recept. Kdo by neochutnal babiččiny buchty s domácími povidly! Jak ale taková domácí povidla do skvělých babiččiných buchet připravit? Odhalím vám tajemství výtečných jihočeských povidel, které se traduje z babičky na vnučku. Recept na jihočeská povidla čtěte níže.

Co je potřeba

2 kg jablek
2 kg hrušek
2 kg švestek
100 ml vinného octa
2 kg pískového cukru

Krok 1

Jablka a hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců.

Krok 2

Švestky vypeckujeme a všechno ovoce umeleme.

Krok 3

Smícháme s octem a necháme do druhého dne uležet.

Krok 4

Druhý den za stálého míchání vaříme 20 – 30 minut do zhoustnutí.

Krok 5

Přidáme cukr a 5 minut povaříme.

Krok 6

Horká povidla naplníme do skleniček, dobře uzavřeme, obrátíme vzhůru a necháme vychladnout.

Staročeská klevela
Ovoce (švestky) podlijeme několika lžícemi vody a rychle rozvaříme doměkka. Přidáme cukr (200 – 400 g na 1 kg ovoce) a 5 minut povaříme.
Krátce sterilujeme.
Staročeská klevela je skvělým doplňkem pohárů a pudinků.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-jihoceska-povidla-recept.html