Jak udělat švestkovou nutellu | recept na domácí nutellu
Složitost:
Lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
30 minut a více
Jak udělat švestkovou nutellu | recept na domácí nutellu. Džem vaříme po menších dávkách a v širších nádobách, aby se ovoce co nejrychleji uvedlo do varu, a zachovalo si tak přirozenou chuť a vůni. Můj recept na švestkovou nutellu čtěte níže.
Co je potřeba
1,3 – 1,5 kg švestek
500 g pískového cukru
100 g kakaa
1 vanilkový cukr
rum dle chuti
Krok 1
Švestky vypeckujeme, rychle uvedeme do varu a vaříme 15 minut doměkka.
Krok 2
Po vychladnutí je rozmixujeme, přidáme cukr, kakao, vanilkový cukr a rum a necháme 24 hodin odležet.
Krok 3
Poté švestkovou nutellu plníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 80 °C.