jaktak.cz

Jak udělat meruňkovo - angreštový džem | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat meruňkovo - angreštový džem | recept. Jednotlivé druhy ovoce se liší obsahem pektinů, které způsobují rosolovatění. Proto do ovoce bohatého na pektiny přidáváme méně želírovacích přípravků. Můžeme také kombinovat ovoce s větší a menší rosolovací schopností a tím ovlivnit hustotu džemů.

Co je potřeba

500 g meruněk
500 g angreštu
500 g pískového cukru
1 sáček želírovacího přípravku
3 4 lžíce rumu

Krok 1

Meruňky vypeckujeme a společně s angreštem umeleme.

Krok 2

Ovoce rychle uvedeme do varu a asi 10 minut vaříme.

Krok 3

Postupně přidáváme cukr a želírovací přípravek a dle návodu na obalu vaříme.

Krok 4

Nakonec džem dochutíme rumem.

Krok 5

Naplníme skleničky, uzavřeme a 15 minut sterilujeme při 80°C.

ovoce bohaté na pektiny:
rybíz, angrešt, jablka, kdoule, brusinky
ovoce chudé na pektiny:
jahody, třešně, meruňky, broskve, maliny


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-merunkovo-angrestovy-dzem-recept.html