Jak udělat jablkový džem se zázvorem | recept
Jak udělat jablkový džem se zázvorem | recept. Když se doma vaří džem, celý pokoj prostoupí sladká vůně ovoce a každý by rád pořád ochutnával. Celé vaření lahodného domácího džemu je zážitek hlavně pro ty menší.
Co je potřeba
1 kg jablek
300 – 400 g pískového cukru
½ sáčku želírovacího přípravku
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
3 – 4 lžíce citronové šťávy
50 g mandlí
Krok 1
Oloupaná jablka nakrájíme nadrobno a po uvedení do varu prudce vaříme 10 minut.
Krok 2
Aby se lépe rozvařila rozmačkáváme je vařečkou.
Krok 3
Za stálého míchání postupně přidáváme cukr a želírovací přípravek.
Krok 4
Před koncem varu džem dochutíme nastrouhaným zázvorem, šťávou a přidáme okoupané mandle.
Krok 5
Džem naplníme do skleniček a dle potřeby sterilujeme.
Místo mandlí můžeme použít i půlky vlašských ořechů.
Zázvor lze nahradit mletým hřebíčkem a hrozinkami.