Jak udělat vynikající krkovičku | recept
Jak udělat vynikající krkovičku | recept. Jednoduchý recept na bezkonkurenční dobrotu. Připravíme si krkovičku tak, jak to mám nejraději. Použijte můj recept na krkovičku i vy, ráda se o něj s vámi podělím. Věřím, že vám krkovička bude chutnat a recept na krkovičku zvládnete snadno.
Co je potřeba
1,5 kg krkovice
Marináda:
2 lžíce citronové šťávy
4 lžíce bílého vína
3 lžíce hořčice
1 lžíce medu
2 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
Náplň:
plátky anglické slaniny
plátky sýra
150 g žampionů
trocha oleje
Krok 1
Nakrájíme maso na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrojíme úplně.
Krok 2
Smícháme ingredience na marinádu, důkladně potřeme maso a zabalíme do alobalu.
Krok 3
Necháme 24 hodin odležet.
Krok 4
Druhý den vložíme do každého rozřezu plátek sýra, plátky žampionů a potřeme olejem.
Krok 5
Vložíme opět do alobalu a pečeme při 200°C asi 2 hodiny.
Krok 6
Posledních 20 minut alobal otevřeme a dopečeme odkryté.