Jak udělat pivní křídla s hermelínovým dipem | recept
Jak udělat pivní křídla s hermelínovým dipem | recept. Recept na kuřecí křidélka s vynikajícím hermelínovým dipem. Výborný hermelínový dip, který se hodí nejen ke křidélkům, si připravíme podle níže uvedeného receptu. Kuřecí křidélka s hermelínovým dipem - to je dobrota!
Co je potřeba
Pro 4 osoby:
1,5 kg kuřecích křidélek
Marináda:
2 dcl černého piva
100 ml sójové omáčky
1 lžíce oleje
1 lžíce soli
2 stroužky česneku
1 lžíce hnědého cukru
Hermelínový dip:
100 g majonézy
50 g hermelínu
1 cibule
1 řapík celeru
sůl, pepř
Krok 1
Kuřecí křidélka v kloubu rozdělíme na poloviny.
Krok 2
Na marinádu svaříme všechny suroviny, necháme zchladnout a křídla do ní naložíme na 4 hodiny.
Krok 3
Na dresink smícháme majonézu s nastrouhaným hermelínem, nadrobno nasekanou cibulí a nadrobno nakrájeným celerem.
Krok 4
Dochutíme solí a pepřem.
Krok 5
Křídla pečeme při 200°C asi 40 minut.
Krok 6
Podáváme s dipem a pečivem.
Zázvorová marináda:
půl hrnku sójové omáčky
2 lžíce citron. šťávy
2 lžíce pomeranč. šťávy
1 chilli paprička
1 lžíce zázvoru
1 stroužek česneku