Jak udělat skopovou pečeni na česneku | recept
Jak udělat skopovou pečeni na česneku | recept. Recept na skopovou pečeni na česneku. Skopové maso je občas pokryté tenkou blánou, která se při pečení nechává, aby se zachoval tvar pečeně. Pojďme se podívat, jak recept na skopovou pečeni na česneku vypadá, a jak se pokrm připravuje.
Co je potřeba
1 kg skopového hřbete, plece nebo kýty
2 – 3 stroužky česneku
sůl
1 lžíce sádla
1 menší cibule
Krok 1
Skopové zbavíme přebytečného tuku a potřeme utřeným česnekem a solí.
Krok 2
Maso dáme do pekáče s rozehřátým tukem a nakrájenou cibulí a zprudka opečeme.
Krok 3
Pak teplotu snížíme, maso podlijeme a za stálého přelévání vypečenou šťávou a podlévání pečeme doměkka.
Krok 4
Po upečení ze šťávy slijeme lůj.
Krok 5
Podáváme s opečenými bramborami.
Skopový lůj můžeme samostatně vyškvařit a používat do kynutého těsta.
Skopové maso podáváme na nahřátých talířích a horké.
Maso ze starších kusů před pečením krátce dusíme.