Jak udělat kapra po staročesku | recept
Jak udělat kapra po staročesku | recept. U nás se chová několik druhů kapra. Je to hlavně kapr obecný šupinatý, jehož celé tělo pokrývají šupiny. Kapr po staročesku je tradiční recept na úpravu kapra, který nesmí chybět na štědrovečerním stole. Dopřát si kapra po staročesku ale nemusíme jen o Vánocích.
Co je potřeba
1 větší kapr
sůl
mletý zázvor
150 g libové anglické slaniny
2 – 3 lžíce másla
2 – 3 cibule
100 ml bílého vína
100 g rozinek
Krok 1
Kapra osolíme uvnitř i na povrchu a okořeníme zázvorem.
Krok 2
Několikrát ho nařízneme a do zářezů vložíme plátky slaniny.
Krok 3
Rybu vložíme do pekáče s máslem a nakrájenou cibulí.
Krok 4
V předehřáté troubě ho zprudka opečeme, pak teplotu snížíme a zalijeme vínem s namočenými rozinkami a dopékáme.
Krok 5
Kapra podáváme s vařenými bramborami a zelným salátem.