Jak udělat gurmánské špízy | recept
Jak udělat gurmánské špízy | recept nejen pro letní grilování. Uděláme si na grilu pravé gurmánské špízy. Jak recept vypadá a jak postupovat, abychom se skvělých a chutných špízů dočkali? Vyzkoušejte můj recept a špízy jsou brzy na světě. Tedy na grilu...
Co je potřeba
400 g svíčkové
100 g libové anglické slaniny
100 g husích jater
2 cibule
1 – 2 rajčata
100 g papriky
100 g čerstvých žampionů
sůl
lžička grilovacího koření
2 lžíce oleje
Krok 1
Maso, slaninu, játra a zeleninu nakrájíme na plátky a s kloboučky žampionů střídavě napichujeme na jehly nebo špejle.
Krok 2
Špízy osolíme, okořeníme a potřeme olejem. Necháme v chladu 4 hodiny odležet.
Krok 3
Na grilu špízy z obou stran grilujeme za občasného potírání olejem.
Krok 4
Podáváme s opečenou bagetou a salátem.
Špejle vložíme před napichováním do vody. Při opékání se totiž nebudou připalovat.
Slaninu stačí jen poskládat.