Jak udělat jahody s drobenkou | recept
Jak udělat jahody s drobenkou | recept. Jahody s drobenkou - to je vynikající horký jahodový poklad, o kterém mohu prohlásit, že to je jedna z nejvýtečnějších zbraní na pozdní odpoledne.
Co je potřeba
4 – 8 porcí:
125 g másla
3/4 hrnku ovesných vloček
3/4 hrnku hladké mouky
1/2 hrnku krystalového cukru + 3/4 hrnku na ovoce
2 hrnky jahod, nakrájených
2 hrnky směsi čerstvého lesního ovoce
malé kalíšky
Krok 1
Troubu předehřejeme na 180°C, máslo nakrájíme na kostky a necháme změknout.
Krok 2
Vločky, mouku a půl hrnku cukru smícháme v misce, přidáme máslo a rukama promačkáme, dokud se vše nespojí do drobenky.
Krok 3
Lesní ovoce a zbylý cukr promícháme. Do 4 až 8 ohnivzdorných misek rozdělíme ovoce, posypeme drobenkou a dáme na 15 – 20 minut zapéct.
Krok 4
Drobenka by měla zezlátnout a ovoce jemně probublávat.
Krok 5
Necháme vychladnout a podáváme s vanilkovou zmrzlinou.