Jak uvařit kuřecí stehna na brokolici s omáčkou a těstovinami – recept
Máte rádi kuřecí maso? Pak máte jistě rádi kuřecí stehna, která jsou ve srovnání s kuřecími prsy mnohem šťavnatější. Připravit kuřecí maso není nic těžkého, je rychle hotové, mají jej rády i malé děti a zavděčíte se jím i dospělým a seniorům. V kombinaci s brokolicovou omáčkou a těstovinami je skutečně výborné a jistě si jej zamilujete i vy.
Co je potřeba
Ingrediencí není potřeba mnoho, což je velké pozitivum. Důležitá je především brokolice, smetana na vaření a kuřecí stejně. Pojďme ale hezky popořádku.
- Kuřecí stehna
- Brokolice
- Cibule
- Smetana na vaření 12 %
- Hladká mouka
- Sůl
- Olej
- Voda
Nejdříve si vše očistíme. Omyjeme kuřecí stehna a dočistíme je. Očistíme cibuli, umyjeme brokolici. Cibuli nakrájíme na kostičky, brokolici nakrájíme, rozdělíme na drobné růžičky. Kuřecí stehna ze všech stran posolíme. Do misky nalijeme smetanu a rozkvedláme v ní lžíci polohrubé mouky. Necháme stát, aby získala pokojovou teplotu.
Na pánvi rozpálíme olej. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme brokolici. Jakmile začne trošičku hnědnout, přidáme kuřecí stehna rozkrojenou stranou na dno pánve, aby se maso zatáhlo, tedy kůží nahoru. Po minutě můžeme podlít vodou a necháme dusit. Průběžně při dušení polívám vrch stehen šťávičkou. Po 45 min. můžeme šťávu ochutnat, v případě potřeby dosolíme.
Nakonec vlijeme smetanu s hladkou moukou a necháme alespoň 10 minut vařit, aby vymizela chuť mouky. Ochutnáme, můžeme dosolit a podáváme s těstovinami, s bramborovými noky nebo bramborami.
Jde o pokrm, který můžete připravit i na dva dny, na chuti postupem času nic neztrácí.