jaktak.cz

Jak na neodolatelné čoko kousky z piškotů, ořechů a brusinek

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Čokoládové kousky plné piškotů, ořechů a brusinek jsou dokonalým a chutným spojením. Piškoty, ořechy a brusinky nakrájené na drobné kousky v tmavé čokoládě jsou v podobě mozaiky atraktivní i na řezu. Každý čoko kousek  je tak opravdu neodolatelný.

Co je potřeba

K přípravě těchto neodolatelných čoko kousků si pro uvedené množství surovin připravte formu o velikosti 21×21 cm. 

  • 200 g čokolády na vaření
  • 130 g Omegy
  • 4 lžíce Salka
  • 70 g sušených brusinek
  • 70 g nahrubo nasekaných ořechů
  • 70 g nahrubo nadrcených piškotů
  • 50 ml rumu k naložení brusinek
  •  80 g bílé čokolády na ozdobení

Krok 1

Pro neodolatelnou chuť těchto čoko kousků je zapotřebí naložení brusinek, a to do voňavého rumu, kterým brusinky nasáknou a podstatně tak zvýrazní neodolatelnou chuť výsledného čoko kousku. Brusinky nejdříve nakrájejte na menší kousky a nejlépe několik hodin předem je do rumu naložte.

Krok 2

Po včasném naložení brusinek začněte pomalu rozpouštět ve vodní lázni tmavou čokoládu s Omegou a Salkem. Čokoládu v průběhu promíchejte, aby se všechny složky dokonale spojily v neodolatelně vláčnou směs. 

Krok 3

Zatímco se čokoláda rozpouští, v míse smíchejte na hrubé kousky nadrcené piškoty, stejně nahrubo nasekané ořechy a současně přidejte i kousky naložených brusinek, které předem ale z rumu slijte.

Krok 4

Do sypké směsi pak vlijte rozpuštěnou čokoládu a důkladně promíchejte.

Krok 5

Tmavou čokoládovou hmotu plnou kousků piškotů, ořechů a brusinek rozprostřete do formy vyložené potravinářskou folií a stěrkou uhlaďte.

Krok 6

Tím je postaráno o neodolatelnou chuť. Pro neodolatelný vzhled nyní ve vodní lázni či mikrovlnné troubě rozpusťte nalámanou bílou čokoládu. Tou pak povrch ozdobte, respektive lehce pocákejte.

Takto ozdobené nechejte v pokojové teplotě zchladnout a následně v lednici zatuhnout.

 

Krok 7

Po náležitém vychlazení na závěr přípravy čokoládový plát plný piškotů, ořechů a brusinek nakrájejte ostrým nožem na jednotlivé, neodolatelně chutné a vzhledné čoko kousky.

  • Máslové sušenky nadrcené na větší kousky zapůsobí v čoko kousku také neodolatelně vzhledně, a navíc v kombinaci s určitým množstvím mléčné čokolády i neodolatelně chutně.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-neodolatelne-coko-kousky-z-piskotu-orechu-brusinek.html