Jak na neodolatelné čoko kousky z piškotů, ořechů a brusinek
Čokoládové kousky plné piškotů, ořechů a brusinek jsou dokonalým a chutným spojením. Piškoty, ořechy a brusinky nakrájené na drobné kousky v tmavé čokoládě jsou v podobě mozaiky atraktivní i na řezu. Každý čoko kousek je tak opravdu neodolatelný.
Co je potřeba
K přípravě těchto neodolatelných čoko kousků si pro uvedené množství surovin připravte formu o velikosti 21×21 cm.
- 200 g čokolády na vaření
- 130 g Omegy
- 4 lžíce Salka
- 70 g sušených brusinek
- 70 g nahrubo nasekaných ořechů
- 70 g nahrubo nadrcených piškotů
- 50 ml rumu k naložení brusinek
- 80 g bílé čokolády na ozdobení
Krok 1
Pro neodolatelnou chuť těchto čoko kousků je zapotřebí naložení brusinek, a to do voňavého rumu, kterým brusinky nasáknou a podstatně tak zvýrazní neodolatelnou chuť výsledného čoko kousku. Brusinky nejdříve nakrájejte na menší kousky a nejlépe několik hodin předem je do rumu naložte.
Krok 2
Po včasném naložení brusinek začněte pomalu rozpouštět ve vodní lázni tmavou čokoládu s Omegou a Salkem. Čokoládu v průběhu promíchejte, aby se všechny složky dokonale spojily v neodolatelně vláčnou směs.
Krok 3
Zatímco se čokoláda rozpouští, v míse smíchejte na hrubé kousky nadrcené piškoty, stejně nahrubo nasekané ořechy a současně přidejte i kousky naložených brusinek, které předem ale z rumu slijte.
Krok 4
Do sypké směsi pak vlijte rozpuštěnou čokoládu a důkladně promíchejte.
Krok 5
Tmavou čokoládovou hmotu plnou kousků piškotů, ořechů a brusinek rozprostřete do formy vyložené potravinářskou folií a stěrkou uhlaďte.
Krok 6
Tím je postaráno o neodolatelnou chuť. Pro neodolatelný vzhled nyní ve vodní lázni či mikrovlnné troubě rozpusťte nalámanou bílou čokoládu. Tou pak povrch ozdobte, respektive lehce pocákejte.
Takto ozdobené nechejte v pokojové teplotě zchladnout a následně v lednici zatuhnout.
Krok 7
Po náležitém vychlazení na závěr přípravy čokoládový plát plný piškotů, ořechů a brusinek nakrájejte ostrým nožem na jednotlivé, neodolatelně chutné a vzhledné čoko kousky.
- Máslové sušenky nadrcené na větší kousky zapůsobí v čoko kousku také neodolatelně vzhledně, a navíc v kombinaci s určitým množstvím mléčné čokolády i neodolatelně chutně.