Jak na bílé pralinkové košíčky z čokolády, oříšků a ovoce
Sladké potěšení v podobě pralinkového košíčku plného bílé čokolády, sušeného ovoce a oříšků je podoba pro pralinky netradiční, za to však v přípravě mnohem jednoduší. Fantastické na všem navíc je, že i takto jednoduše připravené pralinkové košíčky plně uspokojí vaše chutě na sladké.
Co je potřeba
S uvedeným množstvím jednoduše připravíte 40–45 bílých pralinkových košíčků
- 250 g bílé čokolády
- 50 g másla
- 50 ml smetany ke šlehání
- 100 g mletých oříšků (lískových, lépe však vlašských)
- 50 g slunečnicových semínek
- 50 g sezamových semínek
- 50 g sušených meruněk
- 50 g sušených brusinek
Krok 1
Netradiční pralinkové košíčky si bezpochyby zaslouží i netradiční přípravu. Proto celou jednoduchou přípravu začněte od konce, a tedy ne jak je obvyklé u čokoládových sladkostí rozpouštěním čokolády, ale nakrájením sušeného ovoce a upravením směsi oříšků a semínek.
Sušené ovoce nakrájejte na drobné kousky, přičemž brusinky dle chuti můžete nechat i celé.
Krok 2
Najemno mleté oříšky spolu se sezamovými a slunečnicovými semínky nasucho opražte v rozpálené pánvi. Poté, co se oříšková směs rozvoní, ji co nejvíce horkou promíchejte v míse s nakrájeným sušeným ovocem.
Krok 3
Až nyní začněte ve vodní lázni pomalu rozpouštět nalámanou bílou čokoládu s máslem.
Krok 4
Jakmile se čokoláda s máslem spojí, vlijte ji do mísy k oříškové směsi se sušeným ovocem a zcela jednoduše vše společně promíchejte do poměrně hutné hmoty.
Krok 5
Tu pak lehce nařeďte smetanou.
Krok 6
Za pomocí lžičky pak z čokoládové směsi začněte tvořit netradiční pralinky, respektive pralinkové košíčky. Lžičkou jednoduše naplňte papírové košíčky, které nechejte zatuhnout a pak už jen s potěším vychutnávejte.
- Chcete-li mít z netradiční pralinkových košíčků tradiční kulaté pralinky, jednoduše sušené ovoce nasekejte na opravdu drobné kousky, slunečnicová semínka pomelte a v závěru nepřidávejte do směsi smetanu, či přidejte jen její určité množství. Navlhčenými dlaněmi pak ze směsi tvořte drobné kuličky a nakonec je obalte v mletých oříšcích nebo najemno strouhané bílé čokoládě. Obalené pralinky totiž vypadají mnohem lépe.