Jak udělat dezert pečené hrušky v zázvorovém sirupu | recept
V chuti i vůni působivé spojení sladkého javorového sirupu s výrazně ostrým zázvorem posune jemné hrušky tím správným směrem. Během chvilky pečení sladký zázvorový sirup přemění ovoce v působivý dezert, který v podobě příjemně měkké pečené hrušky přímo vybízí k doplnění vanilkovou zmrzlinou. Nechte si chutnat!
Co je potřeba
- 2 hrušky
Na výrazný, sladce laděný zázvorový sirup:
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 180 ml vody
- 60 ml javorového sirupu
- ½ lžičky bramborového škrobu
Krok 1
To, co pečené hrušky pozvedne na působivý dezert je sladký zázvorový sirup, v němž jsou hrušky pečené. Kromě uvedených surovin je na něj zapotřebí ještě misky, ve které vidličkou rozmíchejte bramborový škrob s vodou, oslaďte javorovým sirupem, a nakonec zapůsobte výrazně ostrým zázvorem nakrájeným na opravdu malé kousky.
Krok 2
Nyní oloupejte hrušky, rozpulte je a zbavte jadřince. Očištěné hrušky vložte do zapékací mísy.
Zapékací mísu můžete vymazat máslem, které se během pečení promísí se sladkým zázvorovým sirupem a dodá mu působivě jemný máslový tón.
Krok 3
Hrušky v zapékací míse přelijte připraveným sladkým zázvorovým sirupem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C). Pečte 25–35 min. tak, aby hrušky lehce změkly, ale nebyly zcela propečené a výrazně měkké.
Upečené hrušky na dezertním talířku přelijte sladkým zázvorovým sirupem a ozdobte působivým kopečkem vanilkové zmrzliny.
Dle uvedeného postupu zapůsobí v dezertu i sladká jablka. Těm navíc lahodí špetka skořice přidaná do sladkého zázvorového sirupu.