Jak na křehce jemné arašídové koláčky | vyzkoušený recept
Na pohled něžné, křehké a jemné, přitom však v chuti intenzivní a plné. Tyto arašídy prostoupené a patřičně k tomu intenzivně voňavé koláčky jsou navíc až neuvěřitelné jednoduché a rychlé. Máslově jemné těsto je zde pouze jednoduše arašídy doplněné a před pečením v arašídech obalené.
Co je potřeba
Množství surovin odpovídá přibližně 50 křehkým a jemným arašídovým koláčkům
- 130 g hladké mouky
- 125 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 1 žloutek
- 120 g nesolených arašídů
- 80 g nesolených arašídů na obalení jemných koláčků před pečením
Krok 1
Vypracování máslově jemného těsta je až neuvěřitelně rychlé a jednoduché, kdy stačí ve vhodné nádobě elektrickými metlami vyšlehat povolené máslo s cukrem a žloutkem, a to do třené, máslově jemné pěny.
Krok 2
Poté do jemné máslové pěny přisypejte a zapracujte mouku s jemně mletými arašídy. Vznikne tím jemné těsto, které bude krásně vláčné, měkké, nelepivé a tvárné.
Krok 3
Nyní z připraveného, arašídy provoněného jemného těsta tvořte v dlaních malé kuličky a rovnou je obalujte v jemně mletých arašídech určených k ozdobení, respektive obalení.
Při obalování jednotlivých kuliček arašídy do kuličky lehce vmáčkněte, aby po upečení zbytečně z koláčku neopadávaly, ale hezky se s koláčkem spekly.
Takto jednoduše a rychle připravené kuličky následně skládejte na plech s pečicím papírem, přičemž mezi nimi zachovejte určité rozestupy. Z kuliček se během pečení stanou placičky, respektive křehké a jemné koláčky. Plech s arašídovými kuličkami vložte do předehřáté trouby na 170 ˚C (horkovzdušná trouba 150 ˚C) a pečte 20–25 minut. Jakmile koláčky začnou po okrajích zlátnout a z trouby se line intenzivní arašídová vůně, koláčky z trouby vyndejte, sejměte z plechu a na mřížce nechejte vychladnout.
- Stejně jemných a křehkých koláčků dosáhnete i se zakomponováním lehce nasládlých kešu oříšků, které navíc dávají větší prostor k vyniknutí máslově jemného těsta, s nímž lépe chuťově splynou.