Jak oslnit noblesním kakaovým moučníkem s mléčným krémem a Koka sušenkami
Moučník noblesní a atraktivní, přitom však nijak složitý ani v přípravě zdlouhavý. Oblíbené, tmavě kakaové Koka sušenky vyskládané na lahodně mléčném krému jsou atraktivní a chutnou ozdobou, která pak v kontrastním sladění s tmavě kakaovým korpusem a světlým mléčným krémem činí ze zákusku moučník veskrze noblesní a na pohled atraktivní.
Co je potřeba
Na tmavě kakaový korpus:
- 200 g polohrubé mouky
- 150 g krupicového cukru
- 2 vajíčka
- 100 g másla
- 5 lžic oleje
- 250 ml vlažného mléka
- 1–2 lžíce tmavého kakaa
- 1 prášek do pečiva
Na mléčný krém:
- ½ l mléka
- 3 lžíce Solamylu
- 250 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Na atraktivní ozdobu:
-
1–2 krabice Koka sušenek
Krok 1
Základem noblesního kakaového moučníku je dokonale nadýchaný, tedy dobře prošlehaný tmavě kakaový korpus, který je mnohem atraktivnější než klasický třený korpus. V míse proto metličkou intenzivně šlehejte vajíčka s cukrem, a to až do nadýchané bělavé pěny.
Krok 2
Do vaječné pěny přilijte mléko, olej i rozpuštěné, avšak zchladlé máslo a opět metličkou intenzivně prošlehejte.
Krok 3
Na závěr dobře prošlehaný základ korpusu zahustěte moukou, obarvěte tmavým kakaem a přisypejte prášek do pečiva. Opět metličkou pak vše vymíchejte do hladkého litého těsta, které nanesené na plechu vyloženém pečicím papírem pečte v předehřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) cca 20 minut. Upečený, noblesně nadýchaný tmavě kakaový korpus nechejte na plechu zcela zchladnout.
Krok 4
Nyní začněte s přípravou lahodného mléčného krému tím, že mléko se Solamylem povaříte v hrnci na hustou kaši. Vařte na mírném ohni a za stálého míchání, kdy ke konci mléčný krém poměrně rychle houstne, míchání tedy zrychlete, aby se v mléčném krému neutvořily hrudky.
Krok 5
Horký mléčný základ oslaďte moučkovým i vanilkovým cukrem a přidejte na kousky nakrájené máslo, které za pomalého míchání metličkou nechejte v krému rozpustit.
Pokud se vám mléčnou směs nepodaří metličkou vymíchat v hladký krém, po zchladnutí prošlehejte elektrickými metlami nastavenými na mírné otáčky.
Krok 6
Hladký mléčný krém pak v rovnoměrné vrstvě naneste na vychladlý tmavě kakaový a noblesně nadýchaný korpus, povrch uhlaďte a následně na krém vyskládejte kakaové Koka sušenky, které prsty do krému jemně vmáčkněte.
Takto ozdobený kakaový moučník přesuňte do lednice zatuhnout. Poté nakrájejte na dílky, které oslní nejen svým noblesním vzhledem, ale i dokonalou vláčností a intenzivně kakaovou chutí.
Pro atraktivnější vzhled kakaového moučníku používejte pouze celé, nepolámané Koka sušenky. Vzhledem k tomu, že Koka sušenky bývají často polámané, mějte doma raději dvě balení.
- Mezi dospělými bude tento noblesní kakaový moučník s Koka sušenkami ještě atraktivnější, pokud samotné Koka sušenky před vyskládáním na mléčný krém rychle protáhnete miskou s rumem.