Jak snadno a rychle upéct nadýchaně třené kávové kostky s mléčnou čokoládou
Veskrze snadné, nadýchaně třené těsto obohacené o silnou hořkou kávu a sladkou mléčnou čokoládu je mimořádně rychlým, na plechu snadno pečeným a na kostky nakrájeným moučníkem. Nepřekonatelně vláčným, současně i nadýchaným a v chuti intenzivním.
Co je potřeba
S uvedeným množstvím si snadné a rychlé kafé kostky upečete na plechu velikém 30×40 cm
- 250 g hladké mouky
- 250 g změklé Hery
- 250 g krupicového cukru
- 5 vajíček
- 1 prášek do pečiva
- 12 lžic uvařené hořké kávy
+ 150 g mléčné čokolády
Krok 1
Pro nadýchané třené kávové těsto je důležité důkladné vymíchání změklé Hery s cukrem, a to do máslově jemné, hladké, a především vzdušně nadýchané pěny.
Krok 2
Do nadýchaně třené pěny postupně zapracujte jedno vajíčko po druhém.
Krok 3
Směs následně zahustěte moukou a práškem do pečiva.
Krok 4
Základní, nadýchaně třené těsto pak snadno a rychle přeměňte v intenzivní kávové těsto, a to přimíchání zchladlé silné hořké kávy.
Krok 5
Na závěr celé snadné a rychlé přípravy vmíchejte kousky mléčné čokolády a takto připravené těsto urovnejte na velký plech vyložený pečicím papírem. Vložte do předehřáté trouby na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C) a pečte 30–35 minut.
Po upečení a vychladnutí nadýchaný korpus nakrájejte a poté si rychle dopřejte úžasně nadýchané, vláčné a v chuti intenzivní kávové kostky.
Po vychladnutí, avšak ještě před nakrájením můžete moučník ozdobit mléčnou čokoládovou polevou a tím podpořit mléčnou čokoládu uvnitř. Kostky tím budou sladší a o trochu méně kávově intenzivní.
- Stejně snadno a rychle tyto kostky upečete i v kakaové variantě, kdy do nadýchaně třeného těsta vmícháte 1–2 lžíce tmavého kakaa a místo mléčné čokolády, obohatíte tmavé kávové těsto bílou čokoládou. Ta pak s tmavým moučníkem vytvoří úžasný barevný kontrast a svou výrazně sladkou chutí báječně doplní intenzivnější tón těsta.