jaktak.cz

Jak na bláznivé čokoládovo-arašídové Cheerios košíčky

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Bláznivé, ovšem dětmi milované. Sladké, křupavé a hravě barevné košíčky plné milovaných Cheerios cereálií jsou rychlou, nepečenou cukrovinkou přímo určenou na dětské oslavy. Zvláště pak ve spojení arašídového másla a čokolády, kterými jsou tyto bláznivé Cheerios košíčky propojeny.

Co je potřeba

Z uvedeného množství připravíte 18 bláznivých Cheerios košíčků

Na čokoládovou Cheerios vrstvu:

  • 200 g čokolády na vaření či vysokoprocentní hořké čokolády
  • 50 g másla
  • 80 g Cheerios cereálií

Na arašídovou Cheerios vrstvu:

  • 150 g arašídového másla
  • 50 g másla
  • 100 g javorového sirupu (lze i jiného sirupu či medu)
  • 80 g Cheerios cereálií

Krok 1

První, respektive spodní vrstvou těchto bláznivých Cheerios košíčků je vrstva čokoládová, proto s její přípravou začněte. V rendlíku tedy za stálého míchání pomalu na mírném ohni rozpouštějte máslo s nalámanou čokoládou.

Krok 2

Jakmile je čokoláda rozpuštěná a vláčná, přisypte do ní Cheerios cereálie a vařečkou zlehka promíchejte tak, aby se každý Cheerios kroužek čokoládou hezky obalil.

Krok 3

Poté teplou čokoládovou Cheerios směs urovnejte na dno košíků, které se běžně používají při pečení muffinů. Do každého košíku dejte přibližně 1 plnou lžíci čokoládové Cheerios směsi. Takto prozatím odložte stranou a nechejte chladnout, čímž čokoládová Cheerios vrstva lehce zatuhne.

Krok 4

Nyní připravte druhou, tedy arašídovou vrstvu. Na tu v rendlíku opět pomalu, za stálého míchání a na mírném ohni rozpusťte klasické máslo s arašídovým máslem i javorovým sirupem, případně jiným oblíbeným sirupem.

Typ arašídového másla zvolte dle své chuti. Bláznivé košíčky lze připravit jak z jemného arašídového másla, tak z arašídového másla s kousky arašídů (tzv. crunchies)

Krok 5

Do rozpuštěné máslově arašídové směsi pak přisypte Cheerios cereálie a vařečkou důkladně promíchejte.

Krok 6

Následně teplou arašídovou Cheerios směs rozdělte a urovnejte do košíků na již jemně zatuhlou čokoládovou vrstvu.

Tím je rychlá příprava bláznivých Cheerios košíčků dokončená. Nyní je stačí nechat v pokojové teplotě zchladnout, zatuhnout a poté před podáváním v lednici vychladit. Teprve vychlazené jsou totiž správně křupavé.

  • Do úžasně bláznivých Cheerios košíčků vám skvěle poslouží i levnější varianta těchto cereálií, a to obyčejné medové kroužky, které jsou jejich zcela adekvátní náhradou. Zakomponovat ovšem můžete i jiné, dětmi rovněž milované cereálie, a to kakaové kuličky. S těmi ale doporučuji pro barevný kontrast připravit košíčky pouze v arašídovém ladění.

Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-blaznive-cokoladovo-arasidove-cheerios-kosicky.html