Jak na jednoduchý oplatkový dort se smetanově kakaovým krémem | rychlý recept
Jednoduchý, rychlý, efektní a až nebývale úspěšný zákusek připravený zcela prostým navrstvením oblíbených lázeňských oplatek a luxusního smetanově kakaového krému. Na nepečeném dezertu podle následujícího receptu si opravdu pochutnáte.
Co je potřeba
- 1 balení lázeňských oplatek
- 200 g pomazánkového másla
- 200 ml 33% smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- 1–2 lžíce tmavého kakaa
sladké Granko na závěrečně posypání
Krok 1
Pomazánkové máslo ve vyšší misce promíchejte se smetanou pokojové teploty, vanilkovým cukrem a poté vyšlehejte elektrickými metlami v tuhý, smetanově kakaový krém krém.
Intenzivnější a významně smetanovější tón rychlému oplatkovému dortu dodáte s tučným mascarpone místo pomazánkového másla.
Krok 2
Smetanově bílý krém obarvěte kakaem, společně promíchejte a na závěr jen pár vteřin prošlehejte.
Krok 3
Lázeňské oplatky rozložte na pracovní plochu.
Krok 4
První oplatku potřete krémem a přitiskněte na ni druhou, kterou dlaní ke spodní jemně přitlačíte. Její povrch pak opět pomažte krémem a přitiskněte další opatku. Takto postupujte do vyčerpání všech dortových oplatek a krému.
Krok 5
Povrch poslední dortové oplatky potřete zbylým krémem, přičemž krém současně naneste i na boční strany zákusku.
Krok 6
Na úplný závěr oplatkový dort zasypte sladkým Grankem a dejte jej do lednice na 3–6 hodin vychladit, čímž zákusek změkne, zvláční a nepečený dezert půjde snadněji krájet na klínky.
Granko lze na ozdobení nahradit nastrouhanou čokoládou, nasekanými oříšky či rozdrcenými oplatkami (ideálně rovněž lázeňské).
- Smetanově kakaový krém je opravdu výtečný, a to sám o sobě. Můžete z něj tak během chvilky připravit impozantní dezert, podávaný v okrasné misce či ve skleničce. Stačí jím pouze naplnit patřičnou menší mističku, skleničku či formičku a buď jen ozdobit drobným měkkým ovoce, případně zalít tenkou želé vrstvou, nebo jej nápaditě proložit piškoty.