jaktak.cz

Jak připravit pečená jablka s jogurtovým karamelem

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Dnešní recept, který vám nabízíme je snadný, celkem rychlý a zcela určitě si na něm pochutnáte. Pečená jablka s karamelovým jogurtem jsou jednoduchou pochoutkou, kterou si zamilujete. A pokud náhodou nemusíte pečená jablka, samotný jogurtový karamel s čerstvým ovocem je také vynikající. Vyzkoušejte sami a uvidíte.

Co je potřeba

  • 4 větší jablka
  • 120 g bílého jogurtu
  • 70 g krupicového cukru
  • plátek másla
  • 100 ml pomerančové šťávy nebo vody

Krok 1

Na pánev nasypte cukr, přidejte tuk a cukr upražte do světle hnědé barvy. Jakmile se roztaví a zbarví se, rozřeďte ho šťávou nebo vodou. Po vychladnutí hustý karamel promíchejte s bílým jogurtem.

Krok 2

Z jablek vykrojte jádřinec a naskládejte je do pekáčku vymazaného máslem. Jablka nemusíte loupat, snáze se s nimi pak manipuluje a nerozpadnou se. Upečte je při 190 °C doměkka a přeložte na talíř. Podlijte připraveným jogurtovým karamelem a podle chuti přizdobte čerstvým ovocem.

Otvor po jádřinci můžete naplnit směsí marmelády se strouhaným kokosem, mletými ořechy nebo samotným džemem. S jogurtovým karamelem můžete připravit i pečené hrušky.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-pecena-jablka-s-jogurtovym-karamelem.html