Jak připravit pečená jablka s jogurtovým karamelem
Dnešní recept, který vám nabízíme je snadný, celkem rychlý a zcela určitě si na něm pochutnáte. Pečená jablka s karamelovým jogurtem jsou jednoduchou pochoutkou, kterou si zamilujete. A pokud náhodou nemusíte pečená jablka, samotný jogurtový karamel s čerstvým ovocem je také vynikající. Vyzkoušejte sami a uvidíte.
Co je potřeba
- 4 větší jablka
- 120 g bílého jogurtu
- 70 g krupicového cukru
- plátek másla
- 100 ml pomerančové šťávy nebo vody
Krok 1
Na pánev nasypte cukr, přidejte tuk a cukr upražte do světle hnědé barvy. Jakmile se roztaví a zbarví se, rozřeďte ho šťávou nebo vodou. Po vychladnutí hustý karamel promíchejte s bílým jogurtem.
Krok 2
Z jablek vykrojte jádřinec a naskládejte je do pekáčku vymazaného máslem. Jablka nemusíte loupat, snáze se s nimi pak manipuluje a nerozpadnou se. Upečte je při 190 °C doměkka a přeložte na talíř. Podlijte připraveným jogurtovým karamelem a podle chuti přizdobte čerstvým ovocem.
Otvor po jádřinci můžete naplnit směsí marmelády se strouhaným kokosem, mletými ořechy nebo samotným džemem. S jogurtovým karamelem můžete připravit i pečené hrušky.