jaktak.cz

Jak upéct rozinkové Cottage koláčky | recept na zdravé a vynikající pečivo

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct rozinkové Cottage koláčky | recept na zdravé a vynikající pečivo. Medem oslazené, rozinkami dochucené, Cottage sýrem zvláčněné a lahodně medovou glazurou při pečení potřené. Tedy zdravé koláčky k vychutnání nejlépe teplé, zrovna upečené, kdy jsou neodolatelně vláčné, měkké a medově voňavé.

Co je potřeba

S uvedeným množstvím upečete 30–35 koláčků

  • 200 g Cottage sýru
  • 1 vajíčko
  • 2 lžíce medu
  • 1-1,5 hrnku hladké špaldové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 velká hrst rozinek

Do medové glazury:

  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce vody

Krok 1

V míse promíchejte Cottage s vajíčkem.

Je-li na povrchu sýru usazeno velké množství smetany, raději ji slijte, abyste pak těsto nemuseli až příliš zahušťovat moukou.  

Krok 2

Sýrovo-vaječnou směs ochuťte medem.

Krok 3

Nyní přisypejte mouku s jedlou sodou a vypracujte měkké, vlhké, ale kompaktní těsto. Do těsta nejdříve použijte pouze jeden hrnek mouky a v případě potřeby postupně přisypávejte další. Ovšem pouze tak, aby těsto opravdu výrazně nelepilo. Přidáte-li totiž mouky do těsta hodně, upečené koláčky budou tvrdé.

Krok 4

Na závěr do těsta zapracujte rozinky.

Krok 5

Pomoučenými dlaněmi tvořte z těsta kuličky o velikosti malé švestky a na plechu vyloženém pečicím papírem je zlehka zploštěte. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) 10 minut.

Krok 6

V průběhu pečení v misce promíchejte med s vodou.

Krok 7

Po uplynutí doby potřebné k pečení, kdy koláčky krásně vyběhnou a lehce zezlátnou, plech vytáhněte a povrch koláčků potřete medovou směsí. Vložte zpět do trouby a při stejné teplotě je dalších 5 minut dopékejte.

Rozinky před přidáním do těsta doporučuji chvilku marinovat v rumu. Dodají pak koláčkům výbornou chuť.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-rozinkove-cottage-kolacky-recept-na-zdrave-vynikajici-pecivo.html