Jak připravit filet z lososa se zapečenými brambory | rychlé recepty
Jak připravit filet z lososa se zapečenými brambory | rychlé recepty. Ryby bychom měli zařazovat do stravování co nejčastěji. Odborníci na výživu doporučují 2–3 rybí jídla týdně, což ve výsledku znamená asi 400 g rybího masa na osobu (za týden). Ryby jsou nejen zdravé, ale také rychle hotové, takže na přípravu oběda nebo večeře stačí malá chvilka. Ryby nechutnají každému, a proto je vhodně doplňte výrazným dresingem, kořením nebo bylinkami. Tip na snadnou a rychlou úpravu přináší náš dnešní článek.
Co je potřeba
- filety z lososa nebo jiné ryby
- brambory
- bílý jogurt
- kopr
- sůl
- mletý pepř
- citronová šťáva
- cukr podle chuti
- česnek
- olej
- další koření podle vlastního uvážení a chuti
Množství ingrediencí si upravte podle počtu připravovaných porcí
Krok 1
Začněte s přípravou brambor a dresingu. Ryba bude hotová velmi rychle, nejvíce času potřebují brambory.
Brambory ve slupce předvařte do poloměkka. Zchlaďte je ve studené vodě, uvolní se slupka a snadno je oloupete. Nakrájejte je na plátky, zakápněte olejem, posypte směsí oblíbeného koření, promíchejte a rozložte na plech vyložený papírem na pečení. Nezapomeňte na sůl. Upečte v troubě při 200 °C doměkka.
Krok 2
Dresing vyrobíte z bílého jogurtu, citronové šťávy, špetky cukru, soli a kopru. Tento základní dresing můžete dochutit podle vlastního uvážení. Neměli byste ovšem vynechávat kopr, který se k rybě velmi hodí.
Krok 3
Lososa nakrájejte na filety, maso osušte papírovou utěrkou a prozatím nesolte. Do pánve nalijte olej a do horkého vložte porce ryby. Filet jen položte a obraťte ho až tehdy, změní-li se barva do poloviny plátku (odzdola zesvětlá).
Krok 4
Po otočení lososa osolte a krátce opečte i z druhé strany. Servírujte s pečenými plátky brambor, jogurtovým dresingem a na talíři pokrm ozdobte libovolnou zeleninou.