Jak upéct slepované kakaové řezy s čokoládovou polevou | recept
Jak upéct slepované kakaové řezy s čokoládovou polevou | recept. Temně tmavý zákusek, který mezi ostatními vynikne svým výrazně kakaových akcentem i lehce karamelovým nádechem a v souznění pak s hořkou čokoládovou polevou i sladkou marmeládou, potěší vaše smysly dokonalou vláčností, chuťovou harmonií i lákavým vzhledem.
Co je potřeba
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g špaldové hladké mouky
- 75 g krupicového cukru
- 75 g hnědého třtinového cukru
- ½ bal. vanilkového cukru
- 2–3 lžíce tmavého kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 120 g Hery
- 2 vajíčka
- 250 ml mléka
meruňková či broskvová marmeláda na slepení
150 g čokolády na vaření a 70 g ztuženého pokrmového tuku Omega
Krok 1
V hlubší míse smíchejte veškeré sypké suroviny. To znamená, oba druhy mouky, oba cukry, včetně vanilkového, kakao a prášek do pečiva.
Krok 2
K promísené sypké směsí přidejte vajíčka, přilijte mléko a rovněž i rozpuštěnou, avšak zcela vychladlou Heru. Vařečkou vše propracujte do vláčeného polotekutého těsta.
Krok 3
Těstem následně vyplňte vyšší plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě při 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) asi 30 minut. Před vytažením z trouby raději propečení otestujte zapíchnutím špejle do středu těsta. Je-li suchá, bez vlhkých drobečků, základ je upečený.
Krok 4
Upečený korpus nechejte ve formě zcela vychladnout a pak jej podélně dlouhým nožem rozkrojte.
Krok 5
Spodní část pomažte rozmíchanou marmeládou a přiklopte vrchním dílem.
Krok 6
Nyní ve vodní lázni pomalu rozpusťte nalámanou čokoládu s Omegou.
Krok 7
Vzniklou čokoládovou polevou moučník ozdobte. Před krájením nechejte dobře zatuhnout, případně i proležet do druhého dne.
Pro zrychlenou verzi s menším počtem použitých ingredienci můžete pracovat jen s polohrubou moukou, které do těsta přidáte 200 g a pouze s jedním druhem cukru, a to v množství 150 g.